Roel Cremer's picture

Roel Cremer

Begin deze week was ik erbij in Pakhuis de Zwijger, bij de discussie volgend op de VPRO tegenlicht uitzending van 19 maart. 'Groene mensen' die worstelen met de mate waarin ze groen willen of kunnen zijn vertelden over hun ervaringen. Sommige GroenMensen zijn consequent en trekken zich zo goed mogelijk terug uit de oude economie, anderen zoeken naar hybride mogelijkheden.
Datum: 23 March 2018 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,538
Eind oktober hoort het herfstig te zijn met kou, regen, wind en veel bladeren. In het centrum van Haarlem, de grote markt op het terras van grand cafe Brinkmann zaten best veel mensen zwaar genietend van de zonnewarmte. Ik had de tijd en in een eerste opwelling besloot ik om aan te schuiven. Een stevige koffie met een glas water, daar ging ik voor.
Datum: 14 November 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 2,174
De Stelling van Amsterdam omvat een gordel van fortificaties en dijken die in de periode van 1874 tot 1914 werd aangelegd. De stelling moest Amsterdam beschermen tegen invallen door Spanjaarden. Je zou kunnen zeggen dat het goed gewerkt heeft want van een inval is het nooit gekomen.
Datum: 15 October 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,949
Longevity [lon-jev-i-tee] is een mooi, compact begrip zoals de Engelse taal dat mogelijk maakt. Maar de compactheid maak het ook een moeilijk te hanteren begrip, het is soort een paraplu-begrip waaronder veel levenshouding is samengevat. De levenshouding heeft betrekking op een instelling om op een gezonde wijze te werken aan een gunstige levensverwachting.
Datum: 26 September 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,843
Afscheid nemen in het dagelijks leven is een gewetensvolle bezigheid waar mensen veel tijd aan besteden. Zo geeft zorgvuldigheid bij het afscheid nemen van een werknemer blijk van verantwoord werkgeverschap. Het vraagt om een professioneel opgezet transitietraject.
Datum: 20 August 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 2,065
In het Engels klinkt het zo mooi: holding space for yourself! Wat wordt er mee bedoeld of beter wat wil ik er mee overbrengen? Het is een mooie metafoor die aangeeft dat je als mens zo nu en dan op adem moet komen door afstand te nemen, uit te focussen! Denk aan relaties met anderen, heel prettig maar soms is het even te veel.
Datum: 29 July 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 2,300
De Creatieve Universiteit Haarlem (CUH) organiseert kennisevents voor creatieve ondernemers. Hiervoor kiest de organisatie bijzondere ontmoetingsplaatsen in Haarlem. De meest recente meeting vond plaats in I’m Local. I’m Local claimt the most local in the world te zijn. Hun zelfportret is ook zeker creatief te noemen.
Datum: 16 July 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 2,025
Verbanden zien, vind ik leuk. Zo leg ik in dit tekstje verbanden tussen twee ervaringen en wellicht geeft dit weer aanleiding voor anderen om er andere ervaringen mee te verbinden. Dat is het mooie van het menselijk associatief vermogen, ook wel het scheppend of innovatief vermogen.
Datum: 03 July 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,719
Roel Cremer's picture

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een project met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina