Monique Veelenturf-Stam's picture

Monique Veelenturf-Stam

Local Stories on stage
Datum: 29 June 2017 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,457
De Haarlemmerhout is voor mij een soort van tweede thuis geworden. Mijn nieuwe vertelwandeling zal daar plaats gaan vinden. Gedurende het jaar 2016 heb ik hier rondgewandeld met alle zintuigen op scherp met name tijdens de avonden.
Datum: 15 December 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,699
Greet voer op de boot samen met haar vriendinnen de haven uit. Het water wat voor hen lag, nodigde hen uit om erover heen te gaan. Greet keek ter bevestiging naar de lucht. Wat was deze gisteren anders geweest boven de binnenzee de Purmer. De lucht was toen inktzwart. Slagregen kletterde op de woeste golven. Bliksemschichten gingen dwars door het water.
Datum: 27 October 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,805
"Wat een fijne stem heb je om naar te luisteren!" Dit kreeg ik oprecht te horen van een personeelslid van het Haarlems Dagblad. Een aantal avonden telefoneerde ik met lezers van deze krant. Voor mijzelf en andere studenten was de opdracht helder: Hoe kwam het dat de lezers hun abonnement hadden opgezegd? Waren zij geïnteresseerd in een nieuwe aanbieding?
Datum: 09 October 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,893
Op zaterdag 18 juni werd de deur geopend van het gangenstelsel. Bezoekers mochten voor het eerst de oude kerkers zien van Haarlem. Na de functie van een gevangenis werd het een opvang. Het verhaal speelt zich af omstreeks 1648.
Datum: 18 June 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 2,041
Het is extreem koud in december 1572. Ondanks dat slaan de Spanjaarden onder leiding van Don Fadrique hun kamp op voor de muren van Haarlem. Uit naam van Filips II wil hij Haarlem laten weten wie er de leiding heeft. De Haarlemmers houden stand. Zij weten hoe deze Frederik de Wrederik kan toeslaan. De zwakke poorten van de stad blijven dicht.
Datum: 21 January 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 2,228
Monique Veelenturf-Stam's picture

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een project met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina