Jan Glas's picture

Jan Glas

Een jamsessie met vijf violisten, twee gitaristen en een bassist. Het klapstuk van een bijzondere avond. Op weg naar huis na een avondje Haarlem Jazz passeren we het Wapen van Bloemendaal. “Hé livemuziek, zullen we nog even kijken?” Binnen is het druk, met gasten en muzikanten. Lekker sfeertje. Ik bestel twee witte wijn. “Zal ik een bonnetje maken, wat is je naam?”
Datum: 17 August 2017 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,433
Het laatste filmpje met Willy en Max gezien? Een aanrader, erg grappig. Dus toen Vriend Jaap vroeg of ik meeging naar Lucky TV in het Zuiderstrandtheater hoefde ik niet lang na te denken. Afgelopen dinsdag was het zover. In de steenrode Jaguar van Jaap vertrokken we om ± 17.00 uur richting Scheveningen.
Datum: 09 July 2017 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,348
“Hé, zo’n klok heeft mijn zwager ook!” Die constatering bracht me afgelopen zondag aan tafel met drie dienstkameraden van mijn in 1994 overleden vader. De constatering was van mijn oom, ruim 40 jaar terug op bezoek bij een collega. Diezelfde collega, Manus, had de klok gemaakt tijdens zijn dienstplicht bij de marine, samen met mijn vader. Allebei een klok en precies dezelfde.
Datum: 03 July 2017 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 917
Op z’n T-shirt staat “grab life with both hands” en dat is precies wat Mark Geertman doet. Overdag werkt hij als projectleider in Amsterdam en ’s avonds bezorgt hij de pakketjes van o.a. Beebox. Op de bakfiets! Goed Bakfiets Bezorging is zijn bijdrage aan een betere wereld. Zijn missie: autodrukte en CO2-uitstoot in de stad verminderen. Nu nog kleinschalig, maar het groeit.
Datum: 27 February 2017 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 2,378
Ze is opgegroeid in Katwijk. In de jaren '70 zag ze daar de eerste Turkse gastarbeiders. Ze werkten in de vis en hoefden de Nederlandse taal niet te leren, ze zouden toch weer teruggaan. Dat heeft ze altijd vreemd gevonden. Als je hier woont moet je toch ook de taal spreken! Waarschijnlijk is het toen begonnen en is ze onlangs verkozen tot Taalheld 2016 van de provincie Noord-Holland.
Datum: 01 February 2017 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,952
Telefoon. "Jan, waar ben je? Ik wil weg." Met die dringende vraag van Colette in mijn oor loop ik door de voordeur van het uitvaartcentrum aan de Zijlweg. "Ik loop nu naar binnen, waar ben jij?" Colette is uitvaartverzorgster bij Yarden en wacht op me in de kantine. Vandaag ga ik met haar op pad, een uitvaart in Amsterdam begeleiden.
Datum: 02 January 2017 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 3,653
Jan Glas's picture

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een sociale onderneming met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

Twitter

RT @JetPeep: Wat moet een stadse puber nu op het Franse platteland. Saai? Integendeel. Lees zijn avontuur https://t.co/JjsrpPC1w5 https://t…
De Verhalenmakers (4 years ago)
Tnx @CarienTouwen voor de publicatie over de #verhalenwedstrijd op https://t.co/UX4u38lwNw. Kom maar door met die mooie verhalen!
De Verhalenmakers (5 years ago)
Tnx @HaarlemseZaken voor de publicatie over de #verhalenwedstrijd. Kom maar door met die mooie verhalen! https://t.co/12HeDI8DRf
De Verhalenmakers (5 years ago)
Yes! https://t.co/ytcegbvBAv
De Verhalenmakers (5 years ago)
Mooi begin van een nieuw #verhaal https://t.co/6aPxB6LDjH
De Verhalenmakers (5 years ago)

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina