Heleen Folgering's picture

Heleen Folgering

Met een mesje snij ik voorzichtig het stickertje door waarmee de doos is dichtgeplakt. Daarna trek ik de twee kartonnen zijflappen los en open de deksel. Daar, perfect in het midden, ligt een rechthoekig pakje in wit vloeipapier. Kreukloos, stijlvol en vol beloftes. Het is volmaakt!
Datum: 05 June 2017 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,301
Ach, de Liefde. L’amour! Bezongen, besproken, beschreven. Boeken vol, in letters of noten, op muren van wc-hokjes en op kleine briefjes die doorgegeven moeten worden. Van uitgemolken clichés tot pure onstuimige hartstocht. Liederen, gedichten, proza, liefdesbrieven. Vol hoop, wanhoop, passie, lust en verwachting. Gefluisterd in het diepste geheim of geschreeuwd vanaf de hoogste berg.
Datum: 19 May 2017 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,399
Waar Tinder vroeger nog een snelle route was voor het vervullen van diverse vleselijke lusten zonder de kroeg in te hoeven, hoor je tegenwoordig steeds vaker over koppels die elkaar hebben gevonden door naar rechts te swipen in plaats van naar links (of andersom; geen idee hoe dat precies gaat). Het lijkt te mooi om waar te zijn. Hoe gaat zoiets dan?
Datum: 10 March 2017 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 2,110
Socialbesitas. Een term die sinds een paar jaar bestaat en een aandoening die zich als een epidemie over de rijke westerse landen verspreidt. "A day in the life" van een socialbesitas-slachtoffer.
Datum: 10 February 2017 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 2,093
Op 20 september 1839 reed de eerste Nederlandse trein over het kersverse spoor tussen Amsterdam en Haarlem. Het station was nog op een andere plek dan het huidige prachtige stationsgebouw. Tot die dag was de trekschuit tussen Amsterdam, Haarlem en Leiden het belangrijkste vervoermiddel om de stad in en uit te komen.
Datum: 06 February 2017 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 2,590
Chris van Linschoten loopt naar aanleiding van een bijzondere uitnodiging midden in de nacht door Haarlem op weg naar een ontmoeting met een onbekende. Voor hij het weet is hij de spil van een gevaarlijk avontuur waarbij het voortbestaan van Haarlem en haar inwoners op het spel staat.
Datum: 05 April 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 6,921
Heleen Folgering's picture

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een project met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina