Carla Visser's picture

Carla Visser

Over de herkomst van de plaatsnaam Haarlem bestaan veel veronderstellingen. Zo zou er een legendarische heer Lem zijn geweest. Een reus uit lang vervlogen tijden die zo blij was dat hij eindelijk een vrouw had gevonden, dat hij zijn reuzenkracht gebruikte om een stad voor haar te bouwen: de stad van heer Lem, ofwel Haarlem.
Datum: 02 December 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,501
Pieter Langendijk, toneelschrijver en dichter, werd in 1683 geboren in Haarlem en was de bekendste Nederlandse toneelschrijver uit de 18e eeuw. Op veel boekenlijsten van middelbare scholieren prijkt nog altijd zijn allerbekendste werk ‘Het wederzyds huwelyksbedrog’.
Datum: 30 November 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 1,784
De naam van het meisje met het rode haar was Jannetje Johanna Schaft, roepnaam Jo of Jopie. Voor haar verzetswerk in en rond Haarlem tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte ze de schuilnaam Hannie.
Datum: 28 November 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 2,072
Dichterbij… Jan Janszoon uit Haarlem. Deze grootste kaapvaarder van de 17e eeuw was getrouwd met Soutgen Caves. Hij liet haar en zijn dochters Anne en Lysbeth achter in Haarlem en trok de wijde wereld in. Als piraat kaapte hij voor Nederland, maar het ging mis toen hij bij Lanzarote de moslims tegenkwam.
Datum: 15 November 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 2,040
In het teken van Closer together hebben we een aantal portretten gemaakt van interessante Haarlemmers. Bekende en minder bekende Haarlemmers met verhalen die het waard zijn om te delen. We starten met Barbara Claes. Deze naam uit het verre verleden zal niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar haar bijnaam ‘Malle Barbara’, Malle Babbe doet dat ongetwijfeld wel.
Datum: 25 October 2016 Gepubliceerd: Yes Aantal keer gelezen: 2,192
Carla Visser's picture

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een project met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina