Startup Campus opent deuren: Oplossingen voor de stad

Yvonne Haneman's picture Yvonne Haneman Aantal keren gelezen: 2,308 Ondernemen

Inholland Haarlem opent op 10 november de deuren van een Startup Campus voor ondernemende studenten uit verschillende vakgebieden. Zij gaan hier werken aan creatieve en ondernemende oplossingen voor de stad. Gaat de deur daarna ook open voor Haarlemse ondernemers?

Als initiatiefnemer van RBij was ik bij de eerste sessie van de Startup Campus voor ondernemers. Ook wij werken op dit moment samen met de Gemeente Haarlem aan oplossingen voor de stad. En ook wij zoeken die creatieve en duurzame oplossingen in samenwerking, verbinding en ondernemerschap.

Het is bijzonder en inspirerend om te zien en te ervaren wat het idee is achter de Startup Campus. Zodra ze zijn gestart kan het volop kansen bieden voor studenten, ondernemers en het Haarlem van de toekomst.

 

Bruggen bouwen tussen docenten en ondernemers

Waarom is het bruggen bouwen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven belangrijk? Omdat we werken in een steeds sneller veranderende markt - tenslotte is verandering de enige constante - en ondernemers reageren snel op veranderingen. Ze werken in open netwerken en dat zorgt voor flexibiliteit. De systeemwereld van het onderwijs is echter vaak rigide en gesloten en sluit niet meer aan op de leefwereld van de ondernemers en burgers.

 

Open deuren tussen verschillende vakgebieden

Inholland Haarlem heeft het lef om deze gesloten systemen open te breken. Hoe? Door een Startup Campus binnen Inholland te openen. Ondernemende studenten worden hier uitgedaagd om oplossingen en verdienmodellen te vinden voor uitdagingen in de stad, zoals eenzaamheid, leegstand van kantoorpanden of het fietsen-parkeer-probleem. Dat doen ze samen met studenten en docenten uit verschillende vakgebieden.

Een eerste stap naar verbinding met ondernemers in de stad deed ondernemer en docent Jeroen Spoelstra. Hij organiseerde onlangs een Design Thinking sessie voor Haarlemse ondernemers en docenten van Inholland. Dus het samen designen van een betekenisvolle oplossing die helemaal aansluit op de doelgroep en hun probleem.

 

Open oplossingen voor de stad

RBij kan niet wachten tot de volgende stap wordt gezet: Dat ondernemers samen met studenten werken aan oplossingen voor Haarlem bij deze Startup Campus. Zo kunnen ondernemers, ondernemende studenten en docenten van elkaar leren, elkaar inspireren en samen tot creatieve oplossingen komen die impact hebben.

Zo ontstaat een prachtige brug tussen wereld van het onderwijs en die van de ondernemers in de stad. En ontstaan bovendien kansen op vernieuwende ideeën, nieuwe startups en meer kans op werk voor studenten.

 

Beeld: Inholland

 

Leave a comment.

Ben je ondernemer of student? Kom dan naar de opening van de Startup Campus Inholland op 10 november 2016 om 16.00 uur.
Yvonne Haneman's picture
Yvonne Haneman
Yvonne is ondernemer. Idealistisch en gedreven. Zij brengt ervaring mee in het opbouwen, uitbouwen, onderhouden en activeren van (in)formele samenwerkingsverbanden en netwerken met honderden deelnemers, zoals bij Gather in de oude V&D. Dit doet ze vanuit haar bedrijf Ground8. Samen met haar man en schoolgaande dochter woont ze in Vijfhuizen.

Ook van deze schrijver

Ontvang iedere week een gratis verhaal!

Laat je inspireren door de beste schrijvers en ontvang de nieuwste verhalen per mail!
Geef je op en je krijgt wekelijks een gratis verhaal opgestuurd.

 

Ja, dat wil ik wel   Of bestel het magazine

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een project met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina