De Stelling van Amsterdam

Roel Cremer's picture Roel Cremer Aantal keren gelezen: 1,871 Klimaat en Energie

De Stelling van Amsterdam omvat een gordel van fortificaties en dijken die in de periode van 1874 tot 1914 werd aangelegd. De stelling moest Amsterdam beschermen tegen invallen door Spanjaarden. Je zou kunnen zeggen dat het goed gewerkt heeft want van een inval is het nooit gekomen. De afgelopen jaren zijn al veel inspanningen verricht om de verdedigingsgordel zo goed mogelijk te behouden, te verrijken en er een klimaatgordel van te maken. Een groene klimaatgordel als verdediging tegen klimaatverandering.

Haarlem ligt centraal in deze gordel. MyEarth Corporate zet zich in de verdedigingsgordel te transformeren tot een klimaatgordel. Een groene klimaatgordel als verdediging tegen klimaatverandering. Een natuurgebied van 25.000 ha rond de stelling heeft veel te bieden, naast het historisch erfgoed: recreatie, educatie, sportieve uitdagingen en zelfs werkgelegenheid voor een inclusieve samenleving. De Stelling 2.0 kan een toeristische attractie worden en de toeloop op de hoofdstad ontlasten.

Er is zonder twijfel een directe relatie tussen sterftegevallen en luchtvervuiling. Het teveel aan fijnstof in ons stedelijk leefmilieu wordt beschouwd als de derde sterftefactor.  De latentieperiode van het ziekmakende proces maakt het echter moeilijk om die verbanden te (willen) zien.

Met slimme aanpassingen van planten en samenstelling van groenensembles draagt MyEarth bij aan een gezonde leefomgeving. Ze ontwikkelt zogenaamde klimaat adaptieve plantgroepen die stad en land groen en leefbaar houden. Naast het ontwikkelen van planten die fijnstof afvangen en zuurstof teruggeven initieert MyEarth projecten waar de plantgroepen tot hun recht komen langs wegen en vliegvelden. Door deze klimaat adaptieve planten op grote schaal te planten in en rond stedelijke agglomeraties wordt een bijdrage geleverd aan de verbetering van de leefomgeving en de volksgezondheid. 

Leave a comment.

Linken en Liken
Auteur is medebestuurder in MyEarth Corporate en roept geïnteresseerden op dit initiatief te volgen en te liken op
Roel Cremer's picture
Roel Cremer
Mijn naam is Roel Cremer, houd me bezig met de vraag waarom mensen doen wat ze doen, vooral in samenhang met hun positie op de arbeidsmarkt. Hierbij zijn competenties en talenten de onderwerpen die mensen onderscheiden. Ik help ze in kaart te brengen en ze te benutten voor de loopbaan. Verder zet ik me in voor MyEarth, een coöperatie die aandacht besteed aan onze leefomgeving. En ik houd ervan me creatief te uiten en te bewegen. Ik observeer en schrijf en ben bezeten van groepssport.

Ontvang iedere week een gratis verhaal!

Laat je inspireren door de beste schrijvers en ontvang de nieuwste verhalen per mail!
Geef je op en je krijgt wekelijks een gratis verhaal opgestuurd.

 

Ja, dat wil ik wel   Of bestel het magazine

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een project met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina