Oprechte Industrie

Monique Veelenturf-Stam's picture Monique Veelenturf-Stam Aantal keren gelezen: 1,842 Real Life

"Wat een fijne stem heb je om naar te luisteren!" Dit kreeg ik oprecht te horen van een personeelslid van het Haarlems Dagblad. Een aantal avonden telefoneerde ik met lezers van deze krant. Voor mijzelf en andere studenten was de opdracht helder: Hoe kwam het dat de lezers hun abonnement hadden opgezegd? Waren zij geïnteresseerd in een nieuwe aanbieding?

We deden dit met vaste lijnen in het pand aan de Oudeweg: Damiate Pers 

Al snel kwam mijn liefde voor verhalen naar boven. Ik luisterde aandachtig naar de verschillende oorzaken over het hoe en waarom van de beëindiging van de krant. De lezers namen de tijd voor mijn vragen en ik voor hun verhaal. Ik raakte al snel verwikkeld in: Hoe kwam het toch dat in IJmuiden steeds de krant te laat werd bezorgd? Hoe kon die dame er voor zorgen om toch genoeg geld te hebben voor een verlenging?

Terwijl ik mij boog over deze vragen en ontboezemingen werkten mijn collega enquêteurs vlotjes de namenlijsten af. Na die week legde ik mijn prille sales ervaring naast mij neer en was ik van plan om mij meer te concentreren op mijn stem en op verhalen. 

Dit jaar ga ik mijn volgende Verhalenwandeling doen in Haarlem. Als Storyteller neem ik luisteraars mee naar verschillende locaties in de Hout op winteravonden. 

Het beeld van Coster in de Hout laat ik bewust met rust. Drukkerijen zijn niet aan mij besteed:)

 

Leave a comment.

Nieuwsgierig naar de verhalen?
Op 26 december 2016 en 4,11,18 en 25 februari 2017 kunt u aansluiten.
Monique Veelenturf-Stam's picture
Monique Veelenturf-Stam
Monique is mijn naam. Ik woon in Haarlem. Ik vind deze stad zo fascinerend dat ik er graag verhalen over vertel. Het heden wordt steeds mooier, maar het verleden heeft ook boeiende verhalen gebracht. Aan gruwelijke verhalen ook geen gebrek in Haarlem. In de winter 2015/2016 heb ik verteld over de moedige verdediging van de Haarlemmers tegen de Spanjaarden. Dit deed ik tijdens mijn Verhalenwandeling. De luisteraars maaktenen kennis met een Haarlemse familie uit die tijd in het centrum van de stad. Een nieuw verhaal was afgelopen winter weer te beleven. Deze speelde zich af in de Hout. De luisteraars raakten in vervoering van de schimmen van dichter Willem Bilderdijk. In het donker maakten zij kennis met verschillende karakteristieke verhalen. Op dit moment ben ik voor winter 2017/2018 bezig. Check de site: www.verhalenmetmonique.nl Ik houd van research en ben dan ook te vinden in het archief of in musea.

Ontvang iedere week een gratis verhaal!

Laat je inspireren door de beste schrijvers en ontvang de nieuwste verhalen per mail!
Geef je op en je krijgt wekelijks een gratis verhaal opgestuurd.

 

Ja, dat wil ik wel   Of bestel het magazine

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een project met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina