De kracht van Storytelling

Wil je jouw merk stevig neerzetten? Zijn er belangrijke onderwerpen, projecten of events binnen je organisatie die aandacht vragen?

Dan is storytelling een krachtige tool om in te zetten. Storytelling vergroot niet alleen de zichtbaarheid van je bedrijf of organisatie. Het verbindt, inspireert en zet mensen aan tot actie. Persoonlijke verhalen over jouw bedrijf of organisatie zorgen ervoor dat je boodschap aanspreekt en makkelijk onthouden wordt. Storytelling geeft feiten en cijfers een menselijk gezicht. En het mooie is: iedereen heeft een verhaal.

Welke actie wil jij in gang zetten bij jouw medewerkers, klanten of doelgroep?

 

Maak gebruik van Storytelling

Storytelling vergt aandacht en deskundigheid. Ons aanbod is compleet: van het scherp krijgen van je communicatiedoelen, het schrijven van verhalen en het bereiken van de juiste doelgroepen.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek om te zien hoe we jullie het beste kunnen helpen.

 

Verhalen in 3 stappen

In drie eenvoudige stappen komen we tot het gewenste resultaat:

1. Plan van Aanpak: In een intakegesprek bepalen we samen met jou de communicatiedoelen: de doelgroep, de tone of voice en de oproep aan de lezer. We denken met je mee wat voor verhalen daarbij passen. Vervolgens leggen we dat vast in een helder plan van aanpak.

2. Storytelling: Onze experts trekken erop uit om verhalen te maken – bijvoorbeeld n.a.v. een interview of tijdens een event. Of schrijf zelf een verhaal. Heb je daarbij hulp nodig? Wij maken het zo leuk en makkelijk mogelijk met een tips, tools, feedback, redactie of een workshop storytelling voor jouw collega’s.

3. Publiciteit: Tevreden over de verhalen? Dan wordt het tijd om te publiceren met een call to action of oproep aan de lezer. Je verspreidt de verhalen via de kanalen die we vooraf hebben vastgesteld en ook De Verhalenmakers promoot de verhalen op de website en sociale media.

 

Voordelen storytelling via De Verhalenmakers

Wij verzorgen content voor jouw organisatie: inspirerende verhalen voor je doelgroep, of juist voor je eigen medewerkers. Een podium voor jouw verhalen op onze site en op sociale mediakanalen. En meer deelnemers naar jouw website of event.

Alle voordelen op een rij:

  • Content over en voor jouw organisatie

Onze experts trekken erop uit om verhalen te maken – bijvoorbeeld n.a.v. een interview of tijdens een event. Verhalen van medewerkers of klanten. Het verhaal van één persoon of een verzameling van kleine verhaaltjes. Verhalen krijgen een podium op onze website (zie zichtbaarheid). En content kan je gebruiken voor je eigen marketing en merkbeleving. Intern voor medewerkers of extern voor de klant of doelgroep. Of we organiseren een verhalenwedstrijd, verhalen tijdens een event en nog veel meer.

Wat ook kan: Schrijf zelf een verhaal. Wij maken het zo leuk en makkelijk mogelijk. Van online Schrijftips &Tricks en het redigeren van een verhaal tot een workshop storytelling geven.

Deelnemer Jolanda: ‘De workshop storytelling brengt een compleet pakket: van schrijfexpertise tot een platform. Ik ging stuiterend van inspiratie naar huis.’

 

  • Zichtbaarheid van jouw organisatie op onze website en sociale media

Wij geven een podium voor jouw verhaal. Online op onze website en op sociale media. En offline in lokale media en op leuke events in de stad.

De meest gelezen verhalen hebben een bereik van 2.000 bezoekers op de website en wel 8.000 op sociale media. En we zien het lezerspubliek steeds verder groeien.

Je expertise en impact laten zien in verhalen vergroot op een andere manier jouw zichtbaarheid. Verzamel al jouw verhalen in een dossier en je hebt een portfolio van verhalen over jouw organisatie of behaalde resultaten.

 

  • Reacties verzamelen van jouw doelgroep

Wil je jouw doelgroep aan het woord laten? Reacties ophalen n.a.v. een inspirerend verhaal. Of alvast vragen en tips verzamelen rondom een thema? Onderaan elk verhaal is ruimte voor een oproep en voor reacties: wat wil je dat de lezer doet na het lezen van het verhaal? Wat wil je de lezer vragen?

Tijdens het Kansenfestival 2015 interviewden we bezoekers over wat hen naar het event bracht en wat hun talenten waren die ze meebrengen als werkgever of werknemer. Een uur later stonden al deze korte verhalen online!

 

  • Meer deelnemers naar jouw website of event

Voetbalclub DSS zocht nog deelnemers voor hun gratis sportlessen voor werkzoekenden. We schreven een persoonlijk verhaal over waarom de sportlessen voor de deelnemers belangrijk zijn. Vonden de juiste doelgroepen op sociale media. Zij lazen het verhaal en een aantal van hen sport nu wekelijks daadwerkelijk mee.

Savannah van stichting DOCK: ‘Het verhaal over mozaïeken met ouderen dat we met de twee enthousiaste Verhalenmakers schreven, trekt mensen naar onze activiteiten.’

 

Dit maakt ons uniek

  • Lokaal zichtbaar: Gebruikers van de website zijn verbonden doordat zij in dezelfde stad wonen.

Onze expertschrijvers: ‘We kunnen ons profileren op een lokaal platform dat er voor De Verhalenmakers nog niet was.’ 

Verteller Arthur: ‘Op dit verhaal over wat mijn werk voor Haarlem en Haarlemmers betekent, krijg ik veel meer reacties, dan op verhalen over mijn nationale of Europese werk.’

  • Bereik: Persoonlijke verhalen in toegankelijk Nederlands promoten we op plekken waar jouw doelgroep komt.
  • Sociale impact: De Verhalenmakers is een social startup. Onze missie is om met ons podium voor verhalen bij te dragen aan ontmoeting, begrip en verbinding tussen mensen in de stad.

 

Sociale projecten

We zoeken altijd naar diversiteit in onze verhalen! Heb je een goed idee voor een verhaal of project? Een belangrijk verhaal dat vertelt moet worden? Mail naar onze ideeën-brievenbus.

We denken ook graag mee met organisaties-zonder-budget. Als je ons enthousiast maakt, gaan wij kijken of we tijd kunnen vrijmaken een verhaal te schrijven of we maken andere schrijvers enthousiast om het verhaal te maken.

Verhalen rondom sociale projecten waar we eerder aan werkten:

  • Werk voor jongeren of 55-plussers
  • Het basisinkomen
  • Vluchtelingen in Haarlem

 

Privacy

We verkopen geen gegevens over gebruikersgedrag van onze lezers en schrijvers. Wel maken we gebruik van Google Analytics om meer inzicht te krijgen in het gedrag van onze bezoekers, maar dit gebeurt niet op individueel niveau. Er worden dus ook geen data profielen opgebouwd en verkocht aan commerciële partijen.

 

Meer weten over ons?

De Verhalenmakers is een startende sociale onderneming (sinds juni 2015 geregistreerd als V.O.F. omdat Nederland nog geen rechtsvorm kent voor social enterprises). In de afgelopen twee jaar hebben we ons product ontwikkeld en getest. De huidige verkoop van diensten aan organisaties investeren we in verdere ontwikkeling van onze website. 

Link: Meer over ons

 

Statistieken

Wij zorgen voor jouw lezerspubliek. Online op onze website en op sociale media. En offline in lokale media en op leuke events in de stad. De websitestatistieken van 2016 laten zien dat we steeds meer mensen bereiken: 

Zie hier voor meer resultaten.