Ha, haring, heerlijk

Barbara van Wijk Aantal keren gelezen: 1,436 Real Life

Een nieuw bedrijf zoekt klanten. Die potentiële klanten moet je als oprichter van de zaak fêteren, dus werd er een plan gemaakt, maar dat liep helemaal fout!

Stel je voor dat……..

je als oprichter van een nieuw bedrijfje een leuk plan bedenkt om je pas verworven klanten te charmeren: je biedt ze een sportief middagje tennissen aan met alles d´r op en d´r aan. Je poetst je auto op, want natuurlijk biedt je hun ook vervoer aan. En dan….. 

Mijn man was al weken redelijk zenuwachtig in de weer om een lunch voor te bereiden, de plaatsen te reserveren, de tennisbanen te regelen,  enz. Het moest perfect zijn, er mocht niets fout gaan, maar dat kon ook niet, daar zorgde hij wel voor. Tenminste…. 
 

De week voor de grote dag leende onze zoon de auto, hij moest even een tonnetje haring halen in IJmuiden voor een haringfeest van zijn club. Het was die week bloedheet maar dat maakte niet uit want de auto heeft airco en de haringen waren per stuk vacuüm verpakt.
 

Op de bewuste dag haalde mijn man de potentiële klanten op en reed welgemoed richting tennisveld ongeveer 20 km verderop. Het gesprek verliep geanimeerd, de sfeer was ontspannen en gezellig, totdat één van de mensen wat wit rond de neus werd en met een benepen stemmetje vroeg of mijn man even wilde stoppen. “Ik ben zó misselijk, ‘k ben bang dat ik moet kotsen!” Helaas zaten ze op een drukke snelweg, dus stoppen was nauwelijks mogelijk.

Na een paar minuten paniek, diende de tweede klant zich aan: “Ik hou het ook bijna niet meer, wat stinkt het hier!!! Ik voel me doodziek!” En? Je raadt het al, klant nummer drie bleef niet achter. Wat was er aan de hand? 
 

Tijdens de rit van onze zoon is één van de ingesealde haringen uit de ton gevallen, onder de stoel terecht gekomen en is dáár een eigen leven gaan leiden. De verzengende hitte in de auto deed daar ook geen goed aan, maar zolang de verpakking heel bleef, was het geen probleem. Echter door het schuiven van de stoel is de verpakking van de haring beschadigd en daardoor kropen de maden eruit, de snot droop langs de stoelrail, overal kleverige drab met stukjes vergane haring. De stank was niet te harden!

Nog steeds kon mijn man niet stoppen, hoewel ook hij nadrukkelijk voelde hoe zijn maag omhoog kwam. Eén van de potentiële klanten bukte zich en pakte de opengescheurde verpakking van de grond en wilde die uit het raam mikken. Helaas gutste de kledder er tijdens zijn ferme worp uit, waardoor de derrie door de hele auto sproeide! Zelfs tegen de voorruit aan! In paniek stopte mijn man ergens waar het eigenlijk niet kon en daar stonden ze met zijn vieren op een rijtje te kotsen!

Dat was het begin van een dag die moest schitteren! Maar wie denkt dat de klanten hebben afgehaakt, heeft het mis. Ze zijn nog steeds klant en zelfs vrienden geworden en het verhaal wordt  op verjaardagen nog steeds in kleuren en geuren verteld. 

Comments (1)

Irene's picture

Irene (not verified)

July 11, 2017, 6:52 pm -
Comment: 
Geweldig ik hou hier van.

Leave a comment.

Ontvang iedere week een gratis verhaal!

Laat je inspireren door de beste schrijvers en ontvang de nieuwste verhalen per mail!
Geef je op en je krijgt wekelijks een gratis verhaal opgestuurd.

 

Ja, dat wil ik wel   Of bestel het magazine

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een project met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina