Rosie

Barbara van Wijk Aantal keren gelezen: 1,066 Reizen

Overwinteren in Spanje.... Rosie zet de boel op stelten

Rosie,

Zo ongeveer iedereen in ons dorpje Fortuna kende Rosie. De Duitse Rosie is een vrouw die hier een huis huurde dat al jaren te koop stond, zodat het toch bewoond werd. Rosie was charmant, goedlachs, innemend, levendig en nog een knappe meid ook, kortom een vrouw waar iedereen direct dol op was. En heel belangrijk: Rosie was single.

Ze woonde hier veertien dagen en ze was gelijk al op ieder feestje uitgenodigd. Ze had dan ook de gave om mensen voor zich in te nemen. Welbespraakt als ze was, en meevoelend, kostte het haar geen enkele moeite om te ‚integreren’. Ze is direct op Spaanse les gegaan, ze is lid geworden van een aantal Spaanse vrouwenclubjes. Ze ging zingen in een koortje en stond vooraan het hoogste lied te zingen. Ze ging bloemen schikken, flamenco dansen en zaterdags hielp ze de vrijwilligers spulletjes te verkopen voor het goeie doel. Ze bakte koeken en taarten en deelde die gul om zich heen uit.

Dat was Rosie. Geen wonder dat de alleenstaande mannen van Fortuna haar al gauw in het vizier hadden en ze staken hun interesse niet onder stoelen of banken. Rosie heeft in de eerste veertien dagen dat ze hier woonde al meer mannen op bezoek gehad dan haar lief was, maar…. Rosie had geen zin in een man. Ja, wel een rijke man, maar dan moet hij ook nog aantrekkelijk zijn, een mooie auto hebben, gul zijn, attent, charmant en hij moet nog veel meer..... Wat Rosie wil dat bestaat niet. Zo´n man moet nog uitgevonden worden.

Toch bleef Rosie schattig tegen al die stille en minder stille aanbidders. Ze stonden dagelijks bij haar op de stoep, de één omdat hij Rosie wilde helpen met de tuin, de ander kon de auto wel even repareren, weer een ander kwam een bloemetje brengen, sommigen kwamen naar het huis kijken en gedroegen zich als aspirant kopers, als ze maar even binnen mochten komen! In de jaren vóór Rosie was er nooit enige belangstelling voor het huis geweest en nu opeens....

In het begin stonk Rosie erin en sjouwde ze met al die aspirant kopers door het huis om het te laten bezichtigen, totdat ze doorhad dat al de interesse voor het huis al gauw een afzwaaier maakte richting haar eigen persoontje.

Rosie zou Rosie niet zijn, als ze niet een oplossing zou bedenken om een einde te maken aan de mannelijke tsunami. Op een dag was ik even bij haar toen ze mij in vertrouwen nam. Ze had een plannetje bedacht, „Want ik heb geen zin om al die kerels te voorzien van Kaffee und Kuchen!“  „Barbara was hältst du von diesem Plan.“  Ze begon te fluisteren, gniffelde samenzweerderig en hoopte mij enthousiast te kunnen maken voor haar plannetje. Ik vond het wel grappig totdat ik hoorde wat ze van plan was. Nee Rosie, zei ik, daar doe ik niet aan mee. Ik raad je aan om gewoon eerlijk tegen die eenzame heren te zeggen dat je geen interesse hebt. Wat jij van plan bent vind ik niet zo eerlijk.

Rosie keek me enigszins verontwaardigd aan „Denk je werkelijk dat ze zich zullen terugtrekken door mijn gebrek aan interesse? Dat moedigt ze alleen nog maar meer aan.“

Later hoorde ik dat zij haar plannetje tóch had uitgevoerd maar met een andere vriendin. Wat had ze gedaan? Ze had al die mannetjes uitgenodigd om bij haar te komen eten, een uitnodiging die ze heel graag aannamen, tenzij ze geweten hadden wat hun te wachten stond. Rosie had ze namelijk allemaal tegelijk uitgenodigd. Zodat ze met z´n veertienen op een rijtje in de kamer zaten en zich hoogst ongemakkelijk voelden. Rosie dook de keuken in om in een grote pan linzensoep te roeren en zij liet zich niet in de kamer zien. De heren werden bediend door de 'vriendin’. 

Ik hoorde hoe beklemmend de sfeer was, hoe erg die mannen zich belazerd voelden, hoe Rosie hiervan smulde, en wat een probaat middel linzensoep blijkt te zijn. Er stond daarna geen ene man meer op de stoep bij Rosie.

Ik vond het gênant, maar ja..... inmiddels is Rosie verhuisd naar een ander dorp, kan ze dáár weer aan de gang gaan. In Fortuna heeft ze heel wat gebroken harten achtergelaten. En het huis? Dat staat nog steeds te koop.

 

Leave a comment.

Ontvang iedere week een gratis verhaal!

Laat je inspireren door de beste schrijvers en ontvang de nieuwste verhalen per mail!
Geef je op en je krijgt wekelijks een gratis verhaal opgestuurd.

 

Ja, dat wil ik wel   Of bestel het magazine

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een project met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina