Try-out: 1e Local Stories on Stage

Inemarie Dekker's picture Inemarie Dekker Aantal keren gelezen: 1,163 Evenementen

~ adv ~

Wist jij dat Haarlem een heuse zeemeermin had? Of dat Sony vroeger in Haarlem zat? Haarlemmers vertelden woensdag 28 oktober de mooiste verhalen die je nieuwsgierig maken naar de stad. Over opa, een ontmoeting met een oude bewoonster van een Haarlems hofje en over een reddingsactie in het Spaarne.

Onze 1e Local Stories on Stage, op woensdag 26 oktober. Op de prachtige en gezellige locatie bij de open haard van Hello I’m local. Een try-out nog.

Maar dat zou je bijna niet denken met TEDxHaarlem-pitch-winnares Chantal Dentro als onze gastvrouw die alle verhalen van een persoonlijk tintje voorzag (nu weten we bijvoorbeeld dat Henny op het strand in Bloemendaal werd geboren). De fantastische gitarist Lennart Boersma die met 6 mooie liedjes ook een verhaal vertelde en eindigde met het grappige nummer ‘Ik hou van mij’ van Harry Jekkers.

En mooie verschillende verhalen van diverse vertellers die je nieuwsgierig maken naar de stad: Ferdinand Pronk, Elke Lodewijks, René van Stekelenborg, Monique Veelenturf en Henny Hofsté.

Door het verhaal van René weet ik nu dat de Beatles ooit in Hillegom optraden. En Monique vertelde over de zeemeermin van Edam die verblind werd door de mooie jurken in het sjiekere Haarlem. Ferdinand liet ons lachen door over zijn ontmoeting met een 91-jarige hofdame te vertellen. En ook Elke haalde oude anekdotes van Godfried Bomans en haar eigen opa op over sociëteit Teisterbant in de kelders van Brinkman. En Henny eindigde zijn veel gelezen verhaal van afgelopen verhalenwedstijd.

Dankjewel mede-organisatoren, bedenkers en vertellers! Ontzettend leuk om dit samen met jullie te doen! Na zo’n succes en zoveel positieve reacties van bezoekers krijgt Local Stories on Stage zeker een vervolg!

 

Foto's: Danny Gooyer

 

 

Leave a comment.

Inemarie Dekker's picture
Inemarie Dekker
Inemarie (co-founder De Verhalenmakers) heeft bijna tien jaar ervaring met projectontwikkeling, het vinden van bijbehorende financiering en communicatie voor (non-)profits in Nederland, India en verschillende landen in Afrika. Ze is een ondernemende verbinder en gedreven om sociale impact te bereiken in haar werk.

Ontvang iedere week een gratis verhaal!

Laat je inspireren door de beste schrijvers en ontvang de nieuwste verhalen per mail!
Geef je op en je krijgt wekelijks een gratis verhaal opgestuurd.

 

Ja, dat wil ik wel   Of bestel het magazine

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een sociale onderneming met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

Twitter

Sorry, twitter is currently unavailable.

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina