Grijp die kans!

Sabina Bles's picture Sabina Bles Aantal keren gelezen: 1,697 Zelfontplooiing

~ adv ~

In het Haarlems Dagblad las ik laatst een artikel over Haarlems eerste Kansenfestival. De kop en de foto prikkelden mijn nieuwsgierigheid. Ik las het artikel, kreeg een superpositief gevoel en voor ik het wist sprak ik via de telefoon met een van de initiatiefnemers en meldde ik mij aan als vrijwilliger. Zo snel kan het gaan!

Binnenkort zit ik namelijk zonder werk. Na 17 jaar werkzaam voor dezelfde baas, scheiden onze wegen. Een nieuw tijdperk breekt aan. Het voelt nu nog als een emotionele rollercoaster, maar ik merk dat ik ook weer energie krijg van het idee van nieuwe rondes en nieuwe kansen.

Hoofd koffie

Bij de pakken neerzitten is niet echt mijn ding en zo kwam het dat ik me die bewuste zaterdag meldde in de Waardenpolder in de 3D Makers Zone. Al snel werd ik gebombardeerd tot Hoofd koffie en thee en was ik druk in de weer met m'n kraam bezoekersproof te maken. Ruim 80 mensen hadden zich aangemeld, maar blijft het spannend hoeveel er uiteindelijk komen opdagen. Om half drie stond de koffie lekker te pruttelen en werden de eerste gelukszoekers verwelkomd met een bakkie.

Ik zag mensen met rode stickers op hun revers, maar ook met groene. En sommige hadden zelfs beide. 'Ik ben een kansbieder', legt een dame met een rode sticker mij uit. 'Mensen met groene stickers zijn op zoek naar kansen en er zijn bijvoorbeeld ook ZZP-ers die anderen een dienst aanbieden, maar ook voor zich zelf op zoek zijn.' Tussen de koppen koffie en thee door is er ook nog tijd om zelf even rond te lopen en wat mensen de hand te schudden. Per slot van rekening ben ik ook een kanszoeker en is de gelegenheid ideaal om te netwerken.

Op stage

Wanneer alle deelnemers zijn begonnen aan een van de vier georganiseerde workshops, maak ik een praatje met journalist Frenk van het Haarlems Dagblad en met wethouder Joyce Langenacker. Zij interviewde vooraf de initiatiefnemers en deed dat heel verdienstelijk. Jaren geleden studeerde ik samen met Joyce aan de VU in Amsterdam, dus valt er genoeg bij te praten. Maar m'n kans grijp ik ook. Ik vertel dat ik op zoek ben naar werk, maar ook dat ik het heel leuk zou vinden om eens een dagje met haar mee te lopen als wethouder. En raad eens, ik ben van harte welkom. Wanneer tegen vijf uur de borrel begint, moet ik er helaas vandoor. Met een heel positief gevoel en het visitekaartje van de wethouder op zak fiets ik in het zonnetje naar huis. Het eerste Kansenfestival kan voor mij niet meer stuk!

 

Lees ook: Kansenfestival: bezoekers vertellen

Leave a comment.

Sabina Bles's picture
Sabina Bles
Ik ben Sabina, getrouwd met Rody en samen hebben we 2 dochters. We zijn een sportief gezin, in de zomer beklimmen we graag bergen en in de winter gaan we graag op skies naar beneden. Zelf houd ik erg van schrijven. Dat begon al op de lagere school waar ik opstellen maken het leukste vond. Later volgde de school voor journalistiek, een studie politiek & communicatie en werkte ik als communicatiemedewerker, tekstschrijver en de laatste jaren vooral als commercieel redacteur. Nu ben ik weer aan het herontdekken waar ik het liefst over schrijf. En aan het herontdekken wat mijn sterke punten zijn en wat ik zoal leuk vind om te doen!

Ontvang iedere week een gratis verhaal!

Laat je inspireren door de beste schrijvers en ontvang de nieuwste verhalen per mail!
Geef je op en je krijgt wekelijks een gratis verhaal opgestuurd.

 

Ja, dat wil ik wel   Of bestel het magazine

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een sociale onderneming met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

Twitter

Sorry, twitter is currently unavailable.

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina