Kansenfestival: bezoekers vertellen

Inemarie Dekker's picture Inemarie Dekker Aantal keren gelezen: 3,748 Verslag

~ adv ~

Wie komen er naar het Kansenfestival? De Verhalenmakers vragen het bezoekers die binnenkomen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. En elke ondernemer en werkzoekende heeft zijn eigen dromen.

Anton

 

 

Anton Gossee

"Ik zoek werk waarin ik iets voor mensen kan betekenen. Dat kan volgens mij in de zorg, als buschauffeur of in een winkel. Dat is wat ik eerder was: winkelier. En nu heb ik een 0-uren contract bij een bedrijf dat auto's van en naar Schiphol rijdt. Het verdient niet veel, maar ik ben tenminste bezig. En dat is voor mij heel belangrijk. Het is lastig voor iemand van 57 een baan te vinden. Maar als ik een baan vind dan is het er één waar ik wordt gewaardeerd door klanten. Waar ik gewaardeerd word als mens.”    

 

 

Elmira

 

 

Elmira van Galen

"Ik zoek werk waar ik mijn ervaring kwijt kan: administratie en een beetje business consultancy. Ik ben bijvoorbeeld goed in het efficiënter maken van werkprocessen. Een afwisselende baan zoek ik, met collega's, waar ik heel zelfstandig kan werken en waar ik mijn Engels kan inzetten. In het werk zou ik graag jongeren begeleiden. Ik heb tenslotte veel ervaring te delen.”

“In de zoektocht naar werk is netwerken het belangrijkst. En het ontmoeten van nieuwe mensen van vitaal belang. Daarom is dit Kansenfestival ook zo belangrijk. Daarnaast denk ik dat werkzoekenden elkaar goed kunnen helpen. Wat ik anderen zou kunnen bieden? Ik heb veel kennis van nieuwe media: wat is een goed profiel voor LinkedIn bijvoorbeeld. Een tip die ik heb:  Kijk voor de nieuwste vacatures op Twitter. Op vacaturebanken als Jobbird zijn de vacatures al minstens vier weken oud.”

 

Mick

 

 

Mick van Dream2Work

"Ik ben hier om mijn blik te verruimen. Ik ben net afgestudeerd in Audiovisuele Techniek. Daarmee zou ik bijvoorbeeld voor films de sound design kunnen doen. Maar daar is maar heel weinig werk in. En degenen die er werk in vinden zijn freelancers. Eigenlijk zou ik wel een vaste baan willen en geld verdienen om verder te studeren. Om dan uit te zoeken wat voor baan ik precies zou willen doen."

 

 

 

Remco

 

 

 

Remco:

“Ik ben hier vooral om mensen te leren kennen. Ik werk als adviseur op het gebied van arbeidsvraagstukken. De meeste banen worden toch gevonden via mensen uit je netwerk. Ik geloof dat je verder komt als je elkaar helpt. En dat is nog leuker hier op het Kansenfestival in deze sfeer van bedrijvigheid. Mijn eigen droom op werkgebied? Een baan waarin je kan leren. Een werkomgeving die stimuleert en je uitdaagt om jezelf te ontwikkelen.”

 

 

 

Anoniem (63 jaar): "Ik wil graag in de catering of schoonmaak werken. Maar banen voor 27 uur in die branches zijn er niet en mensen van mijn leeftijd willen ze vaak niet. Ik wil echt wel werken, maar ik ben bang dat het me misschien niet lukt. Eerder stopte ik in de thuiszorg omdat het werk me te zwaar werd. Lichamelijk, maar ook psychisch. Dat vergeten mensen vaak: het werken bij verwaarloosde mensen thuis is echt zwaar.”

“Wat ik zou willen voor de arbeidsmarkt? Dat er geen leeftijdsdiscriminatie zou zijn. Er wordt wel wat geprobeerd met extra subsidie vanuit het UWV of via belastingverlaging als bedrijven 50-plussers aannemen, maar dat haalt niet veel uit. Ik doe nu vrijwilligerswerk met demente ouderen, zoals liedjes zingen en gymmen. Dat ik iets voor deze ouderen kan betekenen doet me goed. En het is niks ingewikkelds hoor: we gooien bijvoorbeeld een bal over, maar je ziet dat het ze goed doet!"   

 

 

Tineke

Tineke, mede-oprichtster van Dream2Work

”Ik ben stage coördinator. Om jongeren te helpen met werk zoeken, besteden we aandacht aan hun kwaliteiten en niet alleen aan hun diploma. Vandaag wil ik inspiratie opdoen en sparren met mensen over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt die ik zie in mijn woonplaats Den Helder. Mijn eigen droom is dat ik in de toekomst zelf mijn tijd kan indelen en flexibel kan werken. Niet alleen op kantoor of vanuit huis, maar overal.”

 

Liesbeth

 

 

 

 

 

Liesbeth Verhoeks

"Ik weet eigenlijk nog niet wat voor werk ik zoek. Ik heb een bedrijfje dat meubels stoffeert en in opdracht tassen maakt. Hier aan het Spaarne. Daarnaast had ik een halve baan als puzzelredacteur. Ja inderdaad, het maken van Zweedse puzzels bijvoorbeeld. In Nederland bestaan er twee uitgevers van puzzels, en voor beide heb ik gewerkt. Sinds september ben ik op zoek naar een halve baan. Ik ben Neerlandica, maar werk eigenlijk liever met mijn handen. Misschien dat ik hier wel klanten tegenkom die hun meubels willen laten stofferen!"

Ernst

 

Ernst Blok

“Mijn droom op het gebied van werkgelegenheid? Dat alle initiatieven in Haarlem meer met elkaar zouden samenwerken. Niet dat we allemaal steeds het wiel opnieuw uitvinden, maar dat we gewoon eens per maand de koppen bij elkaar steken en ervaringen uitwisselen.”

 

 

 

 

 

 

Lees ook: Nieuw op de markt: Waarde in de Polder
 

Publicatie Datum: 
Monday, January 25, 2016 - 01:19
Inemarie Dekker's picture
Inemarie Dekker
Inemarie (co-founder De Verhalenmakers) heeft bijna tien jaar ervaring met projectontwikkeling, het vinden van bijbehorende financiering en communicatie voor (non-)profits in Nederland, India en verschillende landen in Afrika. Ze is een ondernemende verbinder en gedreven om sociale impact te bereiken in haar werk.

Ontvang iedere week een gratis verhaal!

Laat je inspireren door de beste schrijvers en ontvang de nieuwste verhalen per mail!
Geef je op en je krijgt wekelijks een gratis verhaal opgestuurd.

 

Ja, dat wil ik wel   Of bestel het magazine

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een sociale onderneming met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

Twitter

Sorry, twitter is currently unavailable.

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina