Inemarie Dekker's blog

~ adv ~

Je lezer tot actie aanzetten. Hoe doe je dat?

Dat kan door een oproep te plaatsen onderaan je verhaal: een call-to-action. Wat is jouw vraag aan de lezer? Wil je weten hoe hij het vond? Wil je vragen en tips verzamelen? Wil je vragen om naar jouw website of event komen?

Schrijf een oproep onderaan je verhaal en lezers kunnen makkelijk reageren via het reactie-veld. Zo zet je je lezer aan tot actie.

 

Tips voor een goede oproep:

7 tips voor online schrijven

Natuurlijk, alles begint met een goed verhaal en een goede foto. Dat maakt het verschil tussen een goed gelezen verhaal en een verhaal met minder lezers. Daarnaast geven we je tips om je verhaal zo in te richten dat het voor online-lezers prettig en makkelijk is om hun aandacht bij jouw verhaal te houden.

 

Help de aandacht van je lezer vast te houden:

Een goede foto bij je verhaal in 3 stappen

Een goede foto zorgt ervoor dat je verhaal beter gelezen wordt. Een foto met een persoon in de hoofdrol doet het goed. Een mooie foto van Haarlem doet het goed. En andersom, zien lezers een foto van een ding, dan slaan ze het verhaal eerder over. En een persoonlijke of authentieke foto doet het beter dan die te gelikte stockfoto.

Veel van onze schrijvers vinden het lastig om zo’n goede foto te vinden of te maken. Dus wat is een goede foto? En hoe maak je die?

 

Stap 1: Eén onderwerp

10 gouden tips voor het vertellen van een verhaal

Een goed verhaal

Alles begint met een goed verhaal, of je nu schrijft of vertelt. Een goed verhaal kent een aantal voorwaarden:

1. Kies een onderwerp dat bij je past. Als een onderwerp je zelf raakt, komt het ook over.

2. Hou je bij één boodschap. Wat is het doel van je verhaal? Blijf bij die ene boodschap en neem zo je luisteraar mee in het verhaal.

3. Vertel een rond verhaal met een sterk begin, midden en eind. Het einde van het verhaal onthult wat er eerder gebeurde.

Als jullie geen crowdfunding kunnen ophalen..! #3

De verschillende PYSU-trainers gaven verschillende adviezen: Carlos van Startup Insight drukte ons op het hart om ons product langzaam volwassen te laten worden. Zodra je die proof of concept hebt kan je opschalen, groeien en investeringen aantrekken. Een volgende spreker – een venturecapitalist – is echter op zoek naar veelbelovende starters om te investeren in een zo snel mogelijke groei.

 

Financiering zoeken en vinden

Business of dure hobby? #2

Ideeën uittesten

Een van onze collega-deelnemers had al zijn tijd en energie op één activiteit ingezet: het ontwikkelen van een perfecte website. Twee jaar lang duurde dat en al hun geld zit erin. Maar hij weet nog altijd niet of er behoefte aan is en of hun klanten er wel voor willen betalen. ‘Dit is geen business,’ oordeelde één van de PYSU-trainers, ‘maar een dure hobby!’

Groot dromen en pitchen in een limo #1

Groot dromen is belangrijk (maar niet over geld)

In de training voor start-ups staat niet het doel van de onderneming centraal, maar vooral het geld. We kunnen pitchen in een limo. En zelfs een collega sociaal-ondernemer heeft als droom straks in een dikke Tesla te rijden.

Een belastingspecialist tijdens een van de presentaties van Present Your Start-Up vertelde het zo:

Verhalen maken in de Koepel

Wat betekent jouw naam? Wat is de mooiste gebeurtenis in je leven? En de leukste belevenis in Haarlem?

Daar begonnen we de tweede workshop mee. Om elkaar beter te leren kennen. Alleen al bij deze vragen komen er mooie verhalen los. 

Wat betekent jouw naam?

Een bloem. Het licht. Blij met de komst van onze baby.
 

Het podium voor jouw verhaal

De Verhalenmakers is een sociale onderneming met als belangrijkste doel: bijdragen aan verbinding.

Wij bieden een podium voor verhalen, schrijvers en professionals omdat we geloven in de kracht van storytelling.

Ben je een schrijver of wil je graag schrijven?
Meld je aan!

Twitter

Sorry, twitter is currently unavailable.

@social #media

Contact

De Verhalenmakers

info [at] verhalenmakers.com
of ga naar de contactpagina